Organon en Titus Health Care slaan handen ineen voor optimale keuzevrijheid in anticonceptie

1 februari 2022

Titus Health Care gaat in Nederland samenwerken met Organon! Titus Health Care ondersteunt gynaecologen, verloskundigen, abortusartsen en huisartsen bij het leveren van optimale anticonceptiezorg. Beide bedrijven hebben de ambitie om het verschil te maken in de gezondheid van vrouwen. Een van de speerpunten is om hen op het gebied van langwerkende anticonceptiemethoden optimale keuzevrijheid te bieden.

Krachten bundelen
Samen werken de bedrijven aan betere bekendheid van en toegang tot langwerkende anticonceptiemethoden. “Iedere vrouw is uniek en dat vergt optimaal anticonceptieadvies. Daarom bundelen Titus Health Care en Organon hun krachten. Wij delen de ambitie om bij te dragen aan de educatie van zorgverleners zodat zij vrouwen een passend advies kunnen geven over anticonceptie”, vertelt Judith Wiegant, directeur van Titus Health Care. “Wij slaan de handen ineen met een breed portfolio van hormoonvrije en hormoonhoudende anticonceptie, om vrouwen optimale keuzevrijheid te bieden”, vult Joep de Mönnink (oprichter en directeur van Titus Health Care) aan.

Organon wil luisteren naar vrouwen wereldwijd om hun gezondheidsbehoeften beter te begrijpen en oplossingen te identificeren die dringend nodig zijn. “Want er is een noodzaak om te kijken naar ziektebeelden en omstandigheden die alleen vrouwen raken of vrouwen onevenredig vaker dan mannen”, zegt Petra Willems, Managing Director van Organon Benelux. “Onze impact zal verder gaan dan medicijnen, anticonceptie en vruchtbaarheidsbehandelingen. Omdat wij weten dat we nog zoveel meer kunnen doen voor vrouwen en hun gezondheid. Daarom zijn we trots dat we al zo snel een strategische alliantie in de Benelux hebben kunnen realiseren.”

Veel ervaring
Nauw samenwerken met externe partners is een belangrijke pijler in de strategie van Organon om meer vrouwen toegang te geven tot bestaande producten. De samenwerking met Titus Health Care is daar een uitstekend voorbeeld van. Freek Hendriksen, die binnen het managementteam van Organon Benelux verantwoordelijk is voor Allianties en Business Development, zegt daarover: “Het team van Titus Health Care heeft veel ervaring met het scholen en trainen van zorgprofessionals en beschikt daarnaast over een groot netwerk en een sterke reputatie in de zorgsector. Ook qua cultuur en ondernemerschap is er een duidelijke klik met Organon.”


OP DE FOTO:
Van links naar rechts: Petra Willems (Managing Director, Organon), Freek Hendriksen (Alliance & Business Development Manager, Organon), Judith Wiegant (Director, Titus Health Care) en Joep de Mönnink (Director, Titus Health Care).

Even voorstellen:
Organon is bijna honderd jaar geleden begonnen als geneesmiddelenbedrijf. De wortels in de geboorteplaats Oss zijn er nog steeds, maar het nieuwe Organon is anders. Organon is een wereldwijd gezondheidsbedrijf dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid van vrouwen gedurende hun hele leven. Daarmee wil Organon een wereld van verschil maken voor vrouwen, hun gezinnen en de gemeenschappen waar ze voor zorgen. Hiervoor heeft het bedrijf een breed portfolio van meer dan 60 geneesmiddelen en producten op verschillende therapeutische gebieden. Organon heeft naast vrouwengezondheid twee pijlers die investeringen in toekomstige groeimogelijkheden in de gezondheid van vrouwen zullen ondersteunen, namelijk een groeiende biosimilars business en een stabiele franchise van gevestigde merken.

Titus Health Care wil bijdragen aan gezondheidszorg voor vrouwen door nieuwe gynaecologische producten beschikbaar te maken. Om optimale anticonceptiezorg te realiseren, investeren zij in scholingen en trainingen voor zorgverleners. Het team werkt dagelijks aan het beantwoorden van (medische) vragen over haar producten aan zorgprofessionals en vrouwen. Het team van Titus Health Care schoolt en traint jaarlijks honderden zorgprofessionals in insertietechnieken van langwerkende anticonceptiemiddelen en de counseling van anticonceptie. Ze blijven zoeken naar nieuwe producten om hun portfolio aan te vullen met producten die bijdragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg voor vrouwen. Daarnaast heeft Titus Health Care een sterk netwerk binnen de fertiliteit, waar zij binnen de IVF diverse producten introduceerden. Meer informatie lees je op deze website.