Overzicht Scholingen

Hieronder vindt u een overzicht van al onze scholingen voor zorgverleners.

Anticonceptiezorg in de Praktijk


Doorheen verschillende levensfasen hebben vrouwen andere noden, wensen en vragen. Alles begint bij goede counseling. Tijdens Anticonceptiezorg in de Praktijk bespreken we daarom de basis van een goed counselgesprek. De werking, bijwerkingen en (contra-)indicaties van met name langwerkende anticonceptiemethoden worden opgefrist. Daarnaast komen wetenschappelijke studies aan bod. Deze sessie biedt een gedegen basis voor iedereen die in gesprek gaat rond anticonceptie.

Doelgroep: eerste lijn
Duur: 1 uur
Kosteloos

direct bestellen

LARC's voor Gevorderden


In ‘LARC’s voor Gevorderden’ komt alles aan bod over langwerkende anticonceptiemethode, oftewel Long-Acting Reversible Contraception (LARC’s). De scholing plaatst werking, bijwerkingen, betrouwbaarheid en complicaties van het implantatiestaafje, hormoon- en koper IUD’s in een wetenschappelijke context. Kortom: een verdieping voor iedereen met gynaecologie als aandachtsgebied. Wij verzorgen deze scholing kosteloos bij u op (ziekenhuis)locatie.

Doelgroep: tweede lijn
Duur: 1 uur
Kosteloos

direct bestellen

Anticonceptie Gezocht:keuze bij contra-indicaties


Er zijn diverse anticonceptiemethoden beschikbaar. Maar wat te doen als keuzevrijheid beperkt is door een contra-indicatie of co-morbiditeit? ‘Anticonceptie Gezocht: keuze bij contra-indicaties’ besteedt aandacht aan opties voor deze groep, aan de hand van het Medical Eligibility Criteria Wheel for contraceptive use van de WHO. Deze scholing is een verdieping op ‘LARC’s voor Gevorderen’Ook deze scholing verzorgen wij kosteloos op locatie.

Doelgroep: tweede lijn
Duur: 1 uur
Kosteloos

Direct bestellen

Flexi-TInsertie & counseling


Ter kennismaking en optimalisering van de kennis over Flexi-T en de insertievaardigheid hebben wij deze scholingsmodule ontwikkeld. Samen nemen wij de Flexi-T insertietechniek door, evenals de belangrijkste klinische implicaties, bijwerkingenprofiel en laatste onderzoeken. U ontvangt een gratis Flexi-T demonstratiemodel, uterusmodel en patiëntenfolders.

Doelgroep: eerste en tweede lijn
Duur: 0,5 uur
Kosteloos

Direct bestellen